Thursday, October 25, 2012

Kekeliruan jiwa


Aku nak cakap banyak hari ni tapi macam pysiko lak nak ckp sorang-sorang. takpe aku type jer..kihkihkih(buat lawak budget lucu)
aku tak pasti apa jadi dengan diri aku sekarang, macam dah tak betul pon ada..macam serong sikit pun ada. tp siyesly ada kaitan dengan jiwa..bukan sakit jer la. macam kekeliruan jiwa,hah!kau ingat penyakit kekeliruan identiti jer ada? macam-macam ada!(trademark astro)

Berbalik pada topik..meh aku nak story sikit pe dah jadi ngan aku sebenarnya ..
1st..nak balik raya vs xnak balik raya..
separuh jiwa aku nak balik separuh lagi xnak balik..OMG!!!what should i do?
ini kes dah tahap kronik sebab raya besok jer kot..kena pujuk separuh jiwa tu cepat2x..

2nd..berdialog dengan jiwa
aku: Lu rasa dia sayang gua tak?
jiwa: sayang lah bodoh,klu tak buat apa dia susah payah nak amik and hantar lu balik
(gengsternyer jiwa aku ni)
aku: ker dia kesian gua?
jiwa: Erkkk!!!no komen (jawapan artis,ni aku benci ni)
aku: gua sayang dia taw! satu ja gua mintak lu jgn buat gua rasa down kat dia..
jiwa: okey,gua try my best.(speaking english lak lu!!!)
okey,yang ni related dengan CINTA.

third..camne nak cari duit lebih..?
nampak mcm xde kena mengena tp sangat kena mengena..
i need more money..why? nak operate..
nak operate mata...patutnya aku jumpa doctor pakar kornea bulan 9 hari tu tp aku cancel last minute koz takut nak buat decision..doc nak decision aku either aku nak buat or tak..
aku takut sbenarnya sebab risikonya 50/50...
mesti kowang ckp mcm ni "pe lah cheery tu nak operate mata pun takut! owang yg operate jiwa xde hal pun!" 
" ah! aku takut nak wat cmne. muka jer gengster dalam hati ada taman taw?"  (gengster ker muka aku)

Dah lah, mengarut banyak pun tak guna!
 selamat hari raya aidiladha pada teman blogger semua..
wink..wink..wink..
kosong-kosong okey?
Love u all

Aku comey tak?? eh! bukan! ct comey tak??

p/s: klik nuffnang,nak operate mata..makasih!!!

Nak taw sal penyakit aku?g sini Penyakit aku.









12 comments:

  1. hya blogger
    kunjungan malam raya haji
    selamat hari raya haji yer
    --------------------------
    style bergmbar dh sama ngan dato siti.ehhehe
    hurmm dia sayang la tu.just trust love

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya korban jugak edy..
      yah,i think so..thankz!!

      Delete
  2. kenapa dengan mata?? serius jer bunyi sampai kena operate~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kornea ulser..should operate tuk nmpk jelas..depend on takdir,kemungkinan xnampak langsung...

      Delete
    2. Alamak cheery kenapakah dengan matee cheery??? iskiskiskisk, kalau boleh jangan operate lerr, makan sayur banyak2 janagn ambik protein yang daripada sumber haiwan, just sayur and ulam, insyallah.

      Delete
    3. mcm tu ke is? okey,thankz for u advice

      Delete
    4. a'aaa ulser nie cuma bengkak sikit je dulu is pun pernah kena, makan kena pantang sikit makan sayur minum soya dan air masak suam

      Delete
    5. ulser cheery teruk sikit is smpai nyaris buang bijik mata tp kuasa allah,selamatkan cheery.klu is nak taw g link ni http://ctcheery87.blogspot.com/2012/07/citer-pasal-kuman-lagi.html

      Delete
    6. kalau macam tu cheery sabar sikit is try ushar2 pendapat tabib, insyalallah setiap penyakit ada ubatnya, janagn operate lagi tau?

      Delete
    7. penyakit aids punada ubatnya cara kampung so cheery bertenang

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...